אני שואלת את עצמי האם הצורך לקבוע יום של מעשים טובים הוא גנאי או שבח.הרי יום האישה הבינלאומי נקבע כדי לשים דגש על הנשים מתוך רצון לתקן אפליה, מכאן שיום המעשים הטובים בא לציין שאנחנו לא עושים מספיק מעשים טובים ביום יום וצריך להזכיר לנו לעשות יותר?שאלה טובה.
מה שבטוח שסביבנו יש המון מעשים טובים אבל גם רעים.ביום יום אנחנו שומעים בחדשות בעיקר את המעשים הרעים, את המחלוקות, הסכסוכים והעוולות. כששומעים חדשות מרגישים כובד בלב, דכדוך ודכאון.אבל בעצם קורים גם המון דברים טובים שאנחנו לא שמים לב אליהם.צריך לדעת שכאשר אנחנו שמים את הפוקוס על הרע אנחנו ממש מעצימים אותו ונותנים לו את הבמה. אנחנו מאפשרים לו לקבוע את מצב הרוח, להשפיע עלינו ועל הסובבים אותנו ובעצם מרבים את הרע.
לעומת זאת אם אנחנו שמים את הפוקוס על הדברים הטובים אנחנו מרבים את הטוב.זה נכון גם לגבי ההתנהגות של הילדים שלנו. כאשר הם לא מתנהגים כמו שצריך זה תופס אצלינו הרבה מקום. לכך אנחנו שמים לב, מגיבים, מתקנים והדברים הטובים של הילד נעלמים מהפוקוס שלנו.הפטנט הוא לזכור שגם כאשר אפשר לראות את הרע, עדיף לבחור להתמקד בטוב.כי כאשר מתמקדים בטוב, מרבים ומגדילים אותו.
המון מעשים טובים נעשים סביבנו כל הזמן. כשנזכרים בהם ומתמקדים בהם, הלב מתרחב, מתמלא שמחה ואנרגיה ואף רצון לעשות טוב.זה ממש כמו מחלה מדבקת. ?אם כן, יום המעשים הטובים צריך להזכיר לנו להתמקד בראיית הטוב. כמובן לעשות טוב, אבל חשוב מזה, לבחור לראות את הטוב.כל יום, כל היום. לא רק ביום המעשים הטובים.
כתבה: נעמה אלפסי מנחת הורים ויועצת אישית בגישת שפר
מוזמנים להתרשם מקורסים מקצועיים ומקוונים שלנו בתחום ההורות: