הנחיית קבוצות בארגונים

  1. ראשי
  2. הורות
  3. הנחיית קבוצות בארגונים

בכל ארגון קיימת דינמיקה קבוצתית ודינמיקה בין ההנהלה לעובדים.

מחקרים מראים כי מנהיגות משתפת מעודדת מחויבות ארגונית גבוהה יותר של העובדים. תחושת שייכות, רצון להשקיע, רצון לקדם את הארגון, תחושה של אינטרסים משותפים, כל אלה משפיעים לטובה על האפקטיביות של הארגון. לעיתים מתפתח פלונטר, קושי בין העובדים. ניתן לחוש את המתח שבמערכת היחסים. הדבר גורם לאי נוחות של העובדים, פוגע בשביעות הרצון שלהם ויכול להביא לפגיעה באיכות העבודה שלהם ואף להביא לעזיבה.

לעיתים המתח נוצר בין העובדים לבין עצמם ולעיתים המתח נוצר בין העובדים להנהלה.

בהנחיית קבוצות בארגונים של מרכז שפר נערכת סדנה בה נבחנים מערכות היחסים על מנת להביא לפתרון של הפלונטר. בסדנה לומדים מהי הדינמיקה הלא מודעת הנוצרת בין אנשים וכיצד אפשר לפתור את הפלונטר שנוצר וכן למנוע אותו מראש.

מהו אורך הסדנה של הנחיית קבוצות בארגונים?

בהנחיית קבוצות בארגונים אורך הסדנה הוא דינמי לפי צורכי הארגון. ניתן לקיים מפגש חד פעמי וניתן לקיים סדנה בת מספר מפגשים. משתתפי הסדנה מעלים בעיות במערכות יחסים בתוך הארגון וכן מחוץ לארגון. באמצעות הדוגמאות ניתן לראות מהו הדפוס המתפתח במערכות יחסים שונות. משתתפי הסדנה מקבלים כלים שיכולים לשרת אותם בכל מערכות היחסים בחייהם, בזוגיות ועם בני משפחה וחברים.

כיצד מתירים את הפלונטר?

כאשר יש מתח בין שני בני אדם ישנו נושא שבו הם חלוקים בדיעותיהם. לעיתים הנושא הוא ברור ומדובר ולעיתים זהו נושא שכלל לא מדובר במילים אך כל אחד חש שהשני מתנהל או מתנהג אחרת או שונה ממנו. השוני עצמו לא מביא לפלונטר. המחשבה כי הצד השני טועה בתפיסה שלו, בהתנהגות שלו, היא זו שמביאה לפלונטר במערכות היחסים.

כאשר ישנה מחלוקת בין שני בני אדם יתכן וכל אחד מהצדדים יכבד את דרכו של השני גם אם לא יסכים איתה אך יתכן גם שכל אחד מהצדדים משוכנע שהוא הצודק ויותר מכך, הצד השני הוא טועה. נוצר בין שני הצדדים מאבק על הצדק. מאבק מתחת לפני השטח. יתכן שהם מדברים אחד לשני בכבוד כלפי חוץ אך בלב חושבים שהצד השני טיפש.

בלא מודע אנו חשים את כל מה שאנשים סביבנו חשים כלפינו. כאשר האדם חושב שהצד השני טועה, הוא שופט אותו על הבחירה שלו ובכך תופס עמדת עליונות. הצד השני בפלונטר חש שהוא בעמדת נחותה ומרומם את עצמו באמצעות הנמכה/ ביקורת כלפי הצד השני . דרך נוספת להתרומם מעמדה נחותה היא להתגונן, לרומם את עצמי כמה אני צודקת. בדרך זו הפלונטר לא יסתיים אלא רק יעמיק יותר ויותר.

לאחר שכל צד מבין את החלק שלו בפלונטר ניתן יהיה לשנות את הדינמיקה. הדינמיקה הזו מתרחשת גם בארגונים ובהנחיית קבוצות בארגונים ניתן ללמוד כיצד לפתור אותה.

מוזמנים לקרוא ולקבל מידע נוסף אודות:

  1. הדרכת הורים פרטנית
  2. הדרכת הורים לגיל הרך
  3. הדרכת הורים למתבגרים
  4. מודעות עצמית
  5. ייעוץ זוגי
הפוסט הבא
קורס מנחי קבוצות
הפוסט הקודם
מה מתאים לי?

מאמרים נוספים

הורות

מה מתאים לי?

0
עונת הקייטנות הולכת ומתקרבת. פרסומים מכאן ומשם: גלישה, כדורסל, כדורגל, מוסיקה, טיולי וב"ס שדה, המחירים מטורפים. צריך משכנתא. ואם יש…
הורות

נקודות אור

0
לפעמים נשבר הלב וכמו רעם ביום בהיר החיים מכים אותך כואב ואין לך למי להחזיר" (יענקלה רוטבליט) פסח עבר, פיגוע…
הורות

על חג שבועות ואחריות

0
כתבה ליטל אלקלעי מנחת הורים בגישת שפר: תמיד כשחג השבועות מתקרב ואני כבר מפנטזת על עוגות גבינה וקישים שווים, אני…
הורות

איך היה בבית הספר?

0
כתבה נעמה אלפסי מנחת הורים בגישת שפר איך היה בבית הספר? שאלה תמימה , הבעת התעניינות, קשר. מדי יום אני…
הורות

ללמוד לצפות להתנהגות חיובית

0
אחת השאלות הנפוצות ששואלים אמא אחרי לידה לילד שני (ומעלה) היא: "איך האחים שלו מקבלים אותו?" ומתכוונים בעיקר לאח שמעליו.כשילדתי…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.

תפריט
Call Now Button