לימודי הדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים

פעמים רבות הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים מרגישים צורך בהדרכת הורים. התמודדות עם ילד בעל צרכים מיוחדים יכולה להביא את ההורים לתהיות ושאלות ביחס לתפקידם כהורים לילדים אלה.

ילדים עם צרכים מיוחדים זו כותרת רחבה ביותר ומגוונת ביותר שיכולה להביא לשאלות שונות ומענים שונים לאותם הורים. לעיתים מדובר בקשיים פיזיים אשר מביאים את ההורה לשאלות כגון מהי רמת הקושי בה ניתן לאתגר את הילד. האם יכול להגרם לו נזק כאשר ההורים דוחפים אותו קדימה או שמה להרפיה ומתן יד רכה יותר תגרום לכך שהילד לא יממש את הפוטנציאל והצרכים המיוחדים שלו יגבילו אותו יותר מהנדרש. בלימודי הדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים ניתן מענה להורים בכל מגוון הלקויות. הורים לילדים המאובחנים על הרצף האוטיסטי גם הם מרגישים צורך בקבלת הדרכה בהתמודדות עם ילדים אלה.

האם נדרש לעשות לימודי הדרכה ייחודית להורים לילדים לצרכים מיוחדים?

בנוגע לשאלה זו קיימות גישות שונות. יש הסוברים כי מתן מענה להורים במסגרת קבוצתית בתוך קבוצת הורים הדומים להם במאפייני הילדים יכול לאפשר להורים את הבטחון שבשאלת שאלות כנות ועמוקות מתוך הרגשה כי קבוצת ההורים סביבם מבינים את הקושי היחודי למאפייני ילדים אלה. גישה אחרת סוברת כי היכולת לאפשר להורה להבין את הדינמיקה הלא מודעת המוטעית שהילד פיתח מול הוריו ובאה לילדי ביטוי בהתנהגותו, תתאפשר רק כאשר ההורה יהיה בתוך קבוצת הורים מגוונת אשר בתוכה יהיו הורים מתוך כלל האוכלוסיה למגוון רחב של ילדים.

צפו בסרטון המסכות שהילדים שלנו לובשים כל השנה וכיצד אפשר לעזור להם להסיר אותן 

מהו הקושי הייחודי בהורות לילדים עם צרכים מיוחדים?

התנהלותו והתנהגותו של הילד כוללים בתוכם התנהגויות מיוחדות הקשורות לקושי האוביאקטיבי ממנו הילד סובל. יחד עם זאת פעמים רבות הילד מתנהג בהתנהגות שאינה משתפת פעולה שזהה לחוסר שיתוף פעולה אצל ילד ללא צרכים מיוחדים. ההורה, השבוי באבחון של הילד נוטה להתייחס להתנהגויות רבות כחלק מהקשיים האוביאקטיביים של הילד, דברים שאינם ברי שינוי. דבר זה יוצר קשיים רבים בתפקוד השוטף של ההורים תוך תחושה קשה של חוסר אונים.

במה מיוחדת לימודי הדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים בגישת שפר?

בלימודי הנחיית הורים בגישת שפר להורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים ניתן דגש על ראייה מחודשת של הילד. ההורה לומד לאבחן מחדש את התנהגותו והתפתחותו של הילד באופן מטרתי. ההורה לומד מהו הצורך הקיומי של הילד ומהי המטרה הלא מודעת שלו המניעה אותו להתנהלותו בחיים באופן שלא משרת אותו ואת משפחתו. מתוך ראייה חדשה זו ההורה לומד כיצד הוא יכול לשנות את החלק שלו בדינמיקה המוטעית על מנת לאפשר לילד להתחבר בדרך של שיתוף פעולה וכך לממש את יכולותיו ולהיטיב את הקשרים שלו עם הוריו ומשפחתו.

הדרכה זו מסייעת להורים בקשר שלהם עם ילדיהם. הם מגלים את הילד מחדש ויכולים לאהוב אותו יותר ולחוש אליו קרבה. הורים לילדים המאובחנים על הרצף האוטיסטי גם הם מופתעים לגלות כי התנהגותו של הילד אינה בהכרח תוצאה של הלקות שלו אלא חלק מהתנהגות לא מודעת. זיהוי זה מביא לשינוי הדינמיקה מצידם ולשינוי התנהגות הילד בעקבות כך.

צפו בסרטון כיצד לגדל גם את האחים של ילד עם צרכים מיוחדים

האם יש צורך למצוא מדריכי הורים בעלי הכשרה מיוחדת להנחיית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים?

כל מנחה הורים בקבוצות ויועץ להורים באופן פרטני, בגישת שפר, יכול לתת מענה מדויק ועמוק להורים לילדים עם צרכים מיוחדים. לעיתים נוצרות קבוצות הורים בעלי מכנה משותף מצד עמותה או ארגון המטפל באופן ייחודי בילדים מסוימים. מנחה הורים בשפר יעדיף ליצור קבוצה הטרוגנית המשלבת הורים למגוון רחב של ילדים בעלי מאפיינים שונים וגילאים שונים וזאת על מנת לאפשר לכלל ההורים לראות את התמונה הרחבה מעבר לאבחון הרשמי של הילד.

הפוסט הבא
מה מתאים לי?
הפוסט הקודם
אני כל הזמן עושה טעויות!

מאמרים נוספים

הבנה מביאה אהבה
הורותזוגיות

הבנה מביאה אהבה

כשהתחתנתי היה לי קשה מאוד עם נקודה מסוימת בהתנהלות של גלעד בעלי. כשאני אומרת קשה מאוד,  אני מתכוונת שזה  היה…
משעמם לי" – מוכר לכם?
הורות

משעמם לי" – מוכר לכם?

אם יש לכם ילדים שיצאו לחופש, אני בטוחה ששמעתם את המשפט הזה לפחות פעם אחת בשבוע האחרון, העניין הוא, שזה…
למה גישת שפר?
הורות

למה גישת שפר?

לאחרונה בהליכה שלי בים, ניסיתי לחשוב על מה ששואלים אותי הרבה אנשים, למה גישת שפר? מה יש בגישה הזו שאת…
Call Now Button